Nagyon sokat kísérleteztem már mézeskalács receptekkel; kettő olyan van a tarsolyomban, amivel garantáltan és azonnal sikert lehet aratni. Az egyik, a tavaly már itt, a blogban (jééé, egy évesek vagyunk :-))) közzétett "tényleg puha mézeskalács" recept, a másik pedig egy új variáció, ami szintén tényleg puha. Tudom, almával, fémdobozban, napok kérdése és amúgy is megpuhul, de kérdem én: hogyan magyarázzam meg ezt a tényt a türelmetlen, mézeskalács-függő 8 évesemnek?
Azonnal puha mézeskalács - hozzávalók:
- 50 dkg liszt (én finomlisztet használok)
- 25 dkg virágméz
- 1 zacskó sütőpor
- fél citrom leve
- 3 tojás sárgája
- 1dl tej
- 2 evőkanál szőlőmagolaj
- 1 zacskó mézeskalács keverék
Elkészítés:
A lisztbe szórjuk bele a sütőport, majd locsoljuk meg a citromlével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, gyúrjuk össze és folpack fóliába tegyük pihenni a hűtőbe fél órára. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, kiszúró formákkal szaggassunk belőle vékony darabokat (3-4 mm-es vastagságúakat!), majd sütőpapíron süssük előmelegített, 180C-os sütőben. Díszítsük kedvünk szerint; itt akár a megmaradt tojásfehérjéket is hasznosíthatjuk: 30 dkg porcukrot keverjük ki a tojások fehérjével és ezzel mázasítsuk be a mézeskalácsokat.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.