Gyorsan elkészül, olcsó és hidegen is finom. A póréhagyma krémleves akkor lesz igazán tökéletes állagú, ha burgonyával "segítünk" sűríteni az alapanyagot. Főzőtejszín helyett használhatunk kefírt, vagy növényi tejszínt. Palacsintát ajánlunk hozzá, természetesen házi vagy kézműves gyümölcslekvárral...
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj (én szőlőmagolajat használok, mert a szőlőmagolajból sütés-főzés során sem származik káros égéstermék)
- 2 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes méretű burgonya
- 1 dl főzőtejszín vagy 2 dl kefír
- zölfűszerek (kakukkfű, oregánó, bazsalikom ízlés szerint)
- petrezselyem ízlés szerint
- 2 szem zöldbors
- a csipet só
- 1/2 l víz
Elkészítés:
Az olajban dinszteljük meg az alaposan megmosott, karikára szeletelt póréhagymát. Amikor "üveges", adjuk hozzá az apró kockákra vágott burgonyát és a fokhagymát összezúzva. Sózzuk, szórjuk hozzá a zöldborsot és öntsük fel kb. 1/2 liter vízzel. Amikor a zöldségek puhák, pépesítsük botmixerrel (vagy turmixban), keverjük hozzá a tejszínt vagy a kefírt, valamint a zöldfűszereket és tegyük vissza egyet rottyanni. Apróra vágott bagettel és póréhagyma karikákkal díszítve tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.