Vissza a főoldalra

ÍZEK BLOGJA

Jó blogból is megárt a sok... Ez nem egy újabb gasztroblog, vagy recepttár, mégcsak nem is életmód tanácsadás; hanem egy kis szubjektív kalandozás az ízek birodalmában.

Ide írhatsz nekünk:

Címkék

90 napos diéta (1) aioli (2) ajándék (1) ajándékötlet (9) alkoholmentes forralt bor (1) alma (1) almából (1) almapektin (3) amerikai palacsinta (1) bacon (2) balzsamecet (3) balzsamecetkrém (1) befőzés (1) belga édesség (1) bemutatkozó (1) bifidusz (1) bodzás (1) bor (1) borecet (6) borlekvár (1) brownie (1) bundás (1) bundás alma (1) bundázott zöldség (1) cake pop (1) camembert (1) cékla (1) cheesecake (1) chili (3) chilis csokimousse (1) chutney (5) cipós leves (1) corn dog (1) császármorzsa (1) csatni (6) cseresznyés pite (1) csicseriborsó (1) csirkeszárny (1) csőben sült (1) csoki (1) csokis (1) csoki házilag (1) csokoládépasztilla (1) csöröge (1) csúsztatott palacsinta (1) cukorbetegeknek (1) desszert (1) dinnyesüti (1) diós kávétorta (1) dip (1) dzsem (1) ebéd és vacsi (1) édesítők (1) egészség (6) egytálétel (3) élőflórás (1) eper (2) eperlekvár (1) eperszörp (1) eritriol (1) étel színe (1) étrend kiegészítők (1) fagyi (1) fagylalt (1) fahéjas-mézes almadzsem (1) fánk (6) fánk eredete (1) farsang (5) farsangi fánk (1) fasírt (1) feltét (1) ferdinánd tekercs (1) foci (1) fogyókúra (2) fokhagymakrémeves (1) föld napja (1) forró csoki (1) francia konyha (2) fűszer (2) gazpacho (1) gomba (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) gratinírozás (1) gyerekeknek (4) gyereknapra (1) gyógyír (1) gyömbéres chilis (1) gyors (3) gyümölcsleves (1) gyümölcsrízs (1) gyümölcsturmix (1) hagymalekvár (2) hal (1) hamburger (1) házi (1) házi túró (1) házi zsemle (1) hidegen sajtolt olaj (1) hortobágyi palacsinta (1) hot dog (1) hummusz (1) húsmentes hétfő (21) húsvét (3) húsvéti maradék (1) IFE (1) ínyenc (3) ital (1) izekblogja (1) ízek blogja (1) joghurt (1) joghurt házilag (1) juharszirup (1) kakaós csiga (1) kapros túrós lepény (1) karácsony (7) kávétorta (1) kefíres lángos (1) kéksajtmártás (1) kelbimbó (3) kelbimbósaláta (1) kelfasírt (1) kelkáposzta (1) kenyérlángos (1) ketchup (1) kezdetek (1) kisdinnye (1) köret (2) környezetvédelem (1) kovászos uborka (1) krémleves (1) krémsajt (1) krumpli (1) kubu (1) kukoricacsíra-olaj (3) kukoricacsíraolaj (2) kurkuma (1) lángos (1) lekvár (13) lekvárfőzés (2) levendula (1) levendulalekvár (1) levendulavirág (1) levendulazselé (1) leves (1) lilahagyma lekvár (1) limonádé (1) linzer (1) macaron alaprecept (1) magyar kultúra napja (1) máj (1) majonéz (2) mákos guba (1) málna (2) málnalekvár (1) maradék (1) mártás (2) medvehagyma (3) medvehagymás (1) meggylekvár (1) mézeskalács (2) miért eszünk fánkot farsangkor (1) mogyorókrém (2) muffin (1) müzliszelet házilag (1) narancslekvár (1) new york sajttorta (1) nutella (2) nutella házilag (1) nyúl (1) olajvaj (1) olasz (1) palacsinta (7) paleo (1) paleolit (1) paleo diéta (1) paleo életmód (1) paradicsomchutney (1) pektin (4) pirított dió (1) pite (1) pizza alaprecept (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) póréhagyma krémleves (1) prebiotikum (1) probiotikum (1) pulykamell (1) quiche (1) recept (62) répalé (1) répatorta (1) ricotta (1) rokfortmártás (1) rokfortos mártás (1) sajtpuffancs (1) sajttorta (2) saláta (1) salátaöntet (1) sárgabarack lekvár (1) sárgatúró (1) smarni (1) smoothie (1) sonka (1) sorbet (1) spanyol (1) spárga (1) stevia (14) stevia por (1) sütemény (17) sütés (1) sütés-főzés (1) sütés nélkül (2) sütinyalóka (1) szabolcsi (1) szalagos fánk (1) szalonna (1) szappan (1) száraz dunszt (1) szendvicskrém (3) szépségápolás (2) szilvalekvár (1) szilveszter (2) színek (1) színpszichológia (1) szőlőmagolaj (18) szőlőmag olaj (1) szorbet (1) szörp (1) szörp házilag (1) szósz (2) szülinapra (1) tahini (1) táplálkozás (1) tárkonyos borecet (1) tavaszi fogyókúra (1) tejberízs (1) tiramisu (1) tojásfehérje (1) tokaji borecet (1) töki pompos (1) tökmagolaj (2) torkos csütörtök (1) torta (1) túrófánk (1) túrógombóc (1) uborka (1) vacsora (1) vadas (1) vajas keksz (1) vajkrém (1) valentin nap (1) webáruház (1) zöldségfasírt (1) zsemle (1) Címkefelhő

Ajándékozzunk mosolyt!

pitch-4.jpg

2013.05.09. 12:49 ÍZEK BLOGJA

Gyerekzsúrra és gyereknapra ajánljuk: cake pop, azaz sütinyalóka készítése

cakepop.jpgEz a látványos desszert garantáltan elvarázsolja a gyerekeket; sőt, készítésébe akár be is vonhatjuk őket. Gyereknapra kedves ajándék, de gyerekzsúrokon is elismerésben lehet részünk, ha az apróságokat ezekkel a csábító finomságokkal látjuk vendégül.

A világszerte népszerű sütinyalókák formájának, színvilágának, ízesítésének  és díszítésének csak a fantáziánk szab határt; ám mielőtt nekilátunk, nem árt néhány, (szerintünk 5) praktikát figyelembe venni a biztos siker érdekében. 

  1. A cake pop alapja a piskóta, ami lehetőleg 1-2 napos legyen, mert akkor könnyebben tudjuk morzsolni, mint a frissen sült változatot.
  2. A piskótát mindig valami vajas (vagy sűrű tejszínes) krémmel összekeverve formázzuk ki a golyókat; ez lehet mascarpone, vagy natúr krémsajt akár (pénztárcafüggő…)
  3. A csokimázat, amit a sütinyalóka  „borítására” használunk, bögrébe tegyük, így könnyebben és egyenletesen tudjuk a gömböket belemártogatni
  4. Az elkészült, de még meg nem száradt desszerteket szúrjuk bele a pálcánál fogva hungarocell lapba, hogy szép egyenletesen száradhasson rajta a máz
  5. Pálcának használhatunk saslik-pálcikákat, vagy színes, műanyag pálcákat is (ekkor még látványosabb lesz a süti)

Alaptészta - elkészítés:

25-30 dkg szikkadtabb piskótát morzsoljunk össze, majd keverjük össze 2 evőkanál mascarpone sajttal (helyettesíthető natúr krémsajttal). Keverjünk hozzá 2 evőkanál levendulás málnalekvárt és gyúrjunk belőle kókuszgolyó nagyságú golyókat. Ha hígabb, akkor adhatunk hozzá még piskótát. Készítsünk sűrű csokoládémázat (3 tábla, legalább 75%-os fekete csokit vízgőz felett, 1 evőkanál olajjal olvasszunk simára) és a pálcikára felszúrt golyókat mártogassuk a mázba. Nagyon fontos, ha további díszítéseket szeretnénk a golyócskákra (színes cukorkák,  csokicsíkok, stb.), akkor gyorsan kell cselekednünk; a mázba mártás után azonnal neki kell fogni a díszítésnek, különben a csoki elkezd dermedni és nem lesz szép a végeredmény. A mázba mártás némi kézügyességet igényel; de ha figyelünk arra, hogy a csokimáz teljesen ellepje a golyót és lecsepegjen a felesleg, akkor tökéletes lesz a sütinyalókánk. 

Szólj hozzá!

Címkék: lekvár cake pop sütinyalóka gyereknapra


A bejegyzés trackback címe:

https://izekblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr435291162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.