Vissza a főoldalra

ÍZEK BLOGJA

Jó blogból is megárt a sok... Ez nem egy újabb gasztroblog, vagy recepttár, mégcsak nem is életmód tanácsadás; hanem egy kis szubjektív kalandozás az ízek birodalmában.

Ide írhatsz nekünk:

Címkék

90 napos diéta (1) aioli (2) ajándék (1) ajándékötlet (9) alkoholmentes forralt bor (1) alma (1) almából (1) almapektin (3) amerikai palacsinta (1) bacon (2) balzsamecet (3) balzsamecetkrém (1) befőzés (1) belga édesség (1) bemutatkozó (1) bifidusz (1) bodzás (1) bor (1) borecet (6) borlekvár (1) brownie (1) bundás (1) bundás alma (1) bundázott zöldség (1) cake pop (1) camembert (1) cékla (1) cheesecake (1) chili (3) chilis csokimousse (1) chutney (5) cipós leves (1) corn dog (1) császármorzsa (1) csatni (6) cseresznyés pite (1) csicseriborsó (1) csirkeszárny (1) csőben sült (1) csoki (1) csokis (1) csoki házilag (1) csokoládépasztilla (1) csöröge (1) csúsztatott palacsinta (1) cukorbetegeknek (1) desszert (1) dinnyesüti (1) diós kávétorta (1) dip (1) dzsem (1) ebéd és vacsi (1) édesítők (1) egészség (6) egytálétel (3) élőflórás (1) eper (2) eperlekvár (1) eperszörp (1) eritriol (1) étel színe (1) étrend kiegészítők (1) fagyi (1) fagylalt (1) fahéjas-mézes almadzsem (1) fánk (6) fánk eredete (1) farsang (5) farsangi fánk (1) fasírt (1) feltét (1) ferdinánd tekercs (1) foci (1) fogyókúra (2) fokhagymakrémeves (1) föld napja (1) forró csoki (1) francia konyha (2) fűszer (2) gazpacho (1) gomba (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) gratinírozás (1) gyerekeknek (4) gyereknapra (1) gyógyír (1) gyömbéres chilis (1) gyors (3) gyümölcsleves (1) gyümölcsrízs (1) gyümölcsturmix (1) hagymalekvár (2) hal (1) hamburger (1) házi (1) házi túró (1) házi zsemle (1) hidegen sajtolt olaj (1) hortobágyi palacsinta (1) hot dog (1) hummusz (1) húsmentes hétfő (21) húsvét (3) húsvéti maradék (1) IFE (1) ínyenc (3) ital (1) izekblogja (1) ízek blogja (1) joghurt (1) joghurt házilag (1) juharszirup (1) kakaós csiga (1) kapros túrós lepény (1) karácsony (7) kávétorta (1) kefíres lángos (1) kéksajtmártás (1) kelbimbó (3) kelbimbósaláta (1) kelfasírt (1) kelkáposzta (1) kenyérlángos (1) ketchup (1) kezdetek (1) kisdinnye (1) köret (2) környezetvédelem (1) kovászos uborka (1) krémleves (1) krémsajt (1) krumpli (1) kubu (1) kukoricacsíra-olaj (3) kukoricacsíraolaj (2) kurkuma (1) lángos (1) lekvár (13) lekvárfőzés (2) levendula (1) levendulalekvár (1) levendulavirág (1) levendulazselé (1) leves (1) lilahagyma lekvár (1) limonádé (1) linzer (1) macaron alaprecept (1) magyar kultúra napja (1) máj (1) majonéz (2) mákos guba (1) málna (2) málnalekvár (1) maradék (1) mártás (2) medvehagyma (3) medvehagymás (1) meggylekvár (1) mézeskalács (2) miért eszünk fánkot farsangkor (1) mogyorókrém (2) muffin (1) müzliszelet házilag (1) narancslekvár (1) new york sajttorta (1) nutella (2) nutella házilag (1) nyúl (1) olajvaj (1) olasz (1) palacsinta (7) paleo (1) paleolit (1) paleo diéta (1) paleo életmód (1) paradicsomchutney (1) pektin (4) pirított dió (1) pite (1) pizza alaprecept (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) póréhagyma krémleves (1) prebiotikum (1) probiotikum (1) pulykamell (1) quiche (1) recept (62) répalé (1) répatorta (1) ricotta (1) rokfortmártás (1) rokfortos mártás (1) sajtpuffancs (1) sajttorta (2) saláta (1) salátaöntet (1) sárgabarack lekvár (1) sárgatúró (1) smarni (1) smoothie (1) sonka (1) sorbet (1) spanyol (1) spárga (1) stevia (14) stevia por (1) sütemény (17) sütés (1) sütés-főzés (1) sütés nélkül (2) sütinyalóka (1) szabolcsi (1) szalagos fánk (1) szalonna (1) szappan (1) száraz dunszt (1) szendvicskrém (3) szépségápolás (2) szilvalekvár (1) szilveszter (2) színek (1) színpszichológia (1) szőlőmagolaj (18) szőlőmag olaj (1) szorbet (1) szörp (1) szörp házilag (1) szósz (2) szülinapra (1) tahini (1) táplálkozás (1) tárkonyos borecet (1) tavaszi fogyókúra (1) tejberízs (1) tiramisu (1) tojásfehérje (1) tokaji borecet (1) töki pompos (1) tökmagolaj (2) torkos csütörtök (1) torta (1) túrófánk (1) túrógombóc (1) uborka (1) vacsora (1) vadas (1) vajas keksz (1) vajkrém (1) valentin nap (1) webáruház (1) zöldségfasírt (1) zsemle (1) Címkefelhő

Ajándékozzunk mosolyt!

pitch-4.jpg

2013.03.15. 14:08 ÍZEK BLOGJA

Variációk camembert sajtra

camembert.jpgA camembert sajt úgy általában egy igen tág fogalom. Ebbe az egészen érett, folyós sajtok éppúgy beletartoznak, mint a vághatóbb verziók. Kapható számos ízesítésben, állagban, formában és nagyon sokféleképpen elkészíthető. Sőt! A sokféle elkészítési módot még tovább tudjuk fokozni a körettel vagy mártással, amit kínálunk hozzá. Íme néhány egyszerűbb variáció camembert sajtokra.

Rántott camembert sajt:

Ehhez nem fontos érett, drága változatot választanunk. Viszont részesítsük előnyben a natúr verziót, mert a hozzá felszolgált mártás dominánsan határozza meg a sajt alapízét. A rántott camembert készítésének titka, hogy 1-2 órára be kell áztatni hideg tejbe és csak ezután lássunk hozzá a panírozáshoz. A sütésnél jön a másik praktika: forró olajban süssük először az egyik, majd a másik oldalát szép barnára. Annyi olajat válasszunk, hogy félig lepje csak el a sajtokat. Régebben mindig áfonyalekvárral ettük, de aztán kipróbáltuk hagymalekvárral és azzal is nagyon finom. A mostani kedvencünk a levendulazselé, hihetetlen, milyen pikáns összhatást eredményez a sajt-zselé egyveleg. Ki tudja miért, de mindenképpen valami pirosas, lilás, domináns szósz passzol a rántott camemberthez.

Diós bundában rántott camembert sajt:

Ez a rántott camembert különleges verziója: a liszt-tojás-zsemlemorzsa alapot egy picit feldobjuk azzal, hogy a zsemlemorzsa helyett durvára darált dióban hempergetjük meg a sajtokat. Ropogósra sülve mennyei...

Dióval sült camembert

Ez egy kicsit ínyencebb, "ünnepibb" étel. Itt nagyon fontos a jó sajtválasztás: az érett, picit magasabb árkategóriás  camembertből nagyobb ízletesebb fogást készíthetünk. A sajtot a tetején irdaljuk be, szórjuk meg diódarabokkal, esetleg mazsolával és sütésálló kerámia tálakban süssük pirosra a sajtot. Előételnek és borkorcsolyának is nagyszerű. 

Sült camembert mézes-fahéjas almával

Itt is a kevésbé érett típus szerencsésebb választás; vágjuk cikkekre (még jobb, ha kisebb, téglalap alakút választunk, amit nem is kell feldarabolnunk) és forró szőlőmagolajon süssük pirosra mindkét oldalát. Éppen annyi szőlőmagolajat tegyünk a serpenyőbe, amennyi "beteríti" az edényt, ennél több felesleges. Ha elkészült, még forrón tálaljuk mézes-fahéjas almadzsemmel.

Szólj hozzá!

Címkék: hagymalekvár camembert levendulazselé húsmentes hétfő fahéjas-mézes almadzsem


A bejegyzés trackback címe:

https://izekblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr295133032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.