Vissza a főoldalra

ÍZEK BLOGJA

Jó blogból is megárt a sok... Ez nem egy újabb gasztroblog, vagy recepttár, mégcsak nem is életmód tanácsadás; hanem egy kis szubjektív kalandozás az ízek birodalmában.

Ide írhatsz nekünk:

Címkék

90 napos diéta (1) aioli (2) ajándék (1) ajándékötlet (9) alkoholmentes forralt bor (1) alma (1) almából (1) almapektin (3) amerikai palacsinta (1) bacon (2) balzsamecet (3) balzsamecetkrém (1) befőzés (1) belga édesség (1) bemutatkozó (1) bifidusz (1) bodzás (1) bor (1) borecet (6) borlekvár (1) brownie (1) bundás (1) bundás alma (1) bundázott zöldség (1) cake pop (1) camembert (1) cékla (1) cheesecake (1) chili (3) chilis csokimousse (1) chutney (5) cipós leves (1) corn dog (1) császármorzsa (1) csatni (6) cseresznyés pite (1) csicseriborsó (1) csirkeszárny (1) csőben sült (1) csoki (1) csokis (1) csoki házilag (1) csokoládépasztilla (1) csöröge (1) csúsztatott palacsinta (1) cukorbetegeknek (1) desszert (1) dinnyesüti (1) diós kávétorta (1) dip (1) dzsem (1) ebéd és vacsi (1) édesítők (1) egészség (6) egytálétel (3) élőflórás (1) eper (2) eperlekvár (1) eperszörp (1) eritriol (1) étel színe (1) étrend kiegészítők (1) fagyi (1) fagylalt (1) fahéjas-mézes almadzsem (1) fánk (6) fánk eredete (1) farsang (5) farsangi fánk (1) fasírt (1) feltét (1) ferdinánd tekercs (1) foci (1) fogyókúra (2) fokhagymakrémeves (1) föld napja (1) forró csoki (1) francia konyha (2) fűszer (2) gazpacho (1) gomba (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) gratinírozás (1) gyerekeknek (4) gyereknapra (1) gyógyír (1) gyömbéres chilis (1) gyors (3) gyümölcsleves (1) gyümölcsrízs (1) gyümölcsturmix (1) hagymalekvár (2) hal (1) hamburger (1) házi (1) házi túró (1) házi zsemle (1) hidegen sajtolt olaj (1) hortobágyi palacsinta (1) hot dog (1) hummusz (1) húsmentes hétfő (21) húsvét (3) húsvéti maradék (1) IFE (1) ínyenc (3) ital (1) izekblogja (1) ízek blogja (1) joghurt (1) joghurt házilag (1) juharszirup (1) kakaós csiga (1) kapros túrós lepény (1) karácsony (7) kávétorta (1) kefíres lángos (1) kéksajtmártás (1) kelbimbó (3) kelbimbósaláta (1) kelfasírt (1) kelkáposzta (1) kenyérlángos (1) ketchup (1) kezdetek (1) kisdinnye (1) köret (2) környezetvédelem (1) kovászos uborka (1) krémleves (1) krémsajt (1) krumpli (1) kubu (1) kukoricacsíra-olaj (3) kukoricacsíraolaj (2) kurkuma (1) lángos (1) lekvár (13) lekvárfőzés (2) levendula (1) levendulalekvár (1) levendulavirág (1) levendulazselé (1) leves (1) lilahagyma lekvár (1) limonádé (1) linzer (1) macaron alaprecept (1) magyar kultúra napja (1) máj (1) majonéz (2) mákos guba (1) málna (2) málnalekvár (1) maradék (1) mártás (2) medvehagyma (3) medvehagymás (1) meggylekvár (1) mézeskalács (2) miért eszünk fánkot farsangkor (1) mogyorókrém (2) muffin (1) müzliszelet házilag (1) narancslekvár (1) new york sajttorta (1) nutella (2) nutella házilag (1) nyúl (1) olajvaj (1) olasz (1) palacsinta (7) paleo (1) paleolit (1) paleo diéta (1) paleo életmód (1) paradicsomchutney (1) pektin (4) pirított dió (1) pite (1) pizza alaprecept (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) póréhagyma krémleves (1) prebiotikum (1) probiotikum (1) pulykamell (1) quiche (1) recept (62) répalé (1) répatorta (1) ricotta (1) rokfortmártás (1) rokfortos mártás (1) sajtpuffancs (1) sajttorta (2) saláta (1) salátaöntet (1) sárgabarack lekvár (1) sárgatúró (1) smarni (1) smoothie (1) sonka (1) sorbet (1) spanyol (1) spárga (1) stevia (14) stevia por (1) sütemény (17) sütés (1) sütés-főzés (1) sütés nélkül (2) sütinyalóka (1) szabolcsi (1) szalagos fánk (1) szalonna (1) szappan (1) száraz dunszt (1) szendvicskrém (3) szépségápolás (2) szilvalekvár (1) szilveszter (2) színek (1) színpszichológia (1) szőlőmagolaj (18) szőlőmag olaj (1) szorbet (1) szörp (1) szörp házilag (1) szósz (2) szülinapra (1) tahini (1) táplálkozás (1) tárkonyos borecet (1) tavaszi fogyókúra (1) tejberízs (1) tiramisu (1) tojásfehérje (1) tokaji borecet (1) töki pompos (1) tökmagolaj (2) torkos csütörtök (1) torta (1) túrófánk (1) túrógombóc (1) uborka (1) vacsora (1) vadas (1) vajas keksz (1) vajkrém (1) valentin nap (1) webáruház (1) zöldségfasírt (1) zsemle (1) Címkefelhő

Ajándékozzunk mosolyt!

pitch-4.jpg

2013.02.04. 17:51 ÍZEK BLOGJA

Pánkó, siska, pampuska: egyszóval, íme, a szalagos fánk

farsangi-fank.jpgAkárhogy is hívjuk a szalagos fánkot, enélkül a farsang nem az igazi. A szalagos fánk viszont akkor igazi, ha a megsült tésztában középen egy szalagszerű, világosabb csík szalad körbe. A titka az, hogy közepesen meleg olajban kell elkezdeni a sütését, fedő alatt, majd amikor megfordítjuk az aranybarna fánkot, akkor levesszük a fedőt. Előkészítése nem bonyolult, inkább picit időigényes, de kétségkívül megéri vele bíbelődni.  

Szalagos fánk - hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • késhegynyi só
  • 1 dl sütőrum
  • olaj a sütéshez
  • vaníliás cukor a szóráshoz

 Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő megkelt, a liszttel, margarinnal, tojássárgájával, sóval, rummal, lágy tésztát gyúrunk. Akkor jó, ha puha és leválik a kezünkről. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval (vagy ennek híján 1 dl-es pohárral) kiszaggatjuk és konyharuhával letakarva még 30 percig pihentetjük. Ekkor ujjunkkal lyukat nyomunk a közepébe (ebben gyerekek lelkes segítségét is kérhetjük J) és közepesen meleg olajban, a lyukas résszel lefelé, fedő alatt aranybarnára sütjük. Ha megfordítjuk, már nem kell a fedőt visszatennünk, úgy sütjük tovább. A kisült, forró fánkokat megszórhatjuk vaníliás cukorral. Házi vagy kézműves lekvárral tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept fánk farsangi fánk szalagos fánk


A bejegyzés trackback címe:

http://izekblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr225062689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.