Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Benézek a webáruházba

logo_shop_v1_1.jpg

Vissza a főoldalra

ÍZEK BLOGJA

Jó blogból is megárt a sok... Ez nem egy újabb gasztroblog, vagy recepttár, mégcsak nem is életmód tanácsadás; hanem egy kis szubjektív kalandozás az ízek birodalmában.

Ide írhatsz nekünk:

Címkék

90 napos diéta (1) aioli (2) ajándék (1) ajándékötlet (9) alkoholmentes forralt bor (1) alma (1) almából (1) almapektin (3) amerikai palacsinta (1) bacon (2) balzsamecet (3) balzsamecetkrém (1) befőzés (1) belga édesség (1) bemutatkozó (1) bifidusz (1) bodzás (1) bor (1) borecet (6) borlekvár (1) brownie (1) bundás (1) bundás alma (1) bundázott zöldség (1) cake pop (1) camembert (1) cékla (1) cheesecake (1) chili (3) chilis csokimousse (1) chutney (5) cipós leves (1) corn dog (1) csatni (6) cseresznyés pite (1) csicseriborsó (1) csirkeszárny (1) csőben sült (1) csoki (1) csokis (1) csoki házilag (1) csokoládépasztilla (1) csöröge (1) csúsztatott palacsinta (1) cukorbetegeknek (1) desszert (1) dinnyesüti (1) diós kávétorta (1) dip (1) dzsem (1) ebéd és vacsi (1) édesítők (1) egészség (6) egytálétel (3) élőflórás (1) eper (2) eperlekvár (1) eperszörp (1) eritriol (1) étel színe (1) étrend kiegészítők (1) fagyi (1) fagylalt (1) fahéjas-mézes almadzsem (1) fánk (6) fánk eredete (1) farsang (5) farsangi fánk (1) fasírt (1) feltét (1) ferdinánd tekercs (1) foci (1) fogyókúra (2) fokhagymakrémeves (1) föld napja (1) forró csoki (1) francia konyha (2) fűszer (2) gazpacho (1) gomba (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) gratinírozás (1) gyerekeknek (4) gyereknapra (1) gyógyír (1) gyömbéres chilis (1) gyors (3) gyümölcsleves (1) gyümölcsrízs (1) gyümölcsturmix (1) hagymalekvár (2) hal (1) hamburger (1) házi (1) házi túró (1) házi zsemle (1) hidegen sajtolt olaj (1) hortobágyi palacsinta (1) hot dog (1) hummusz (1) húsmentes hétfő (21) húsvét (3) húsvéti maradék (1) IFE (1) ínyenc (3) ital (1) izekblogja (1) ízek blogja (1) joghurt (1) joghurt házilag (1) juharszirup (1) kakaós csiga (1) kapros túrós lepény (1) karácsony (7) kávétorta (1) kefíres lángos (1) kéksajtmártás (1) kelbimbó (3) kelbimbósaláta (1) kelfasírt (1) kelkáposzta (1) kenyérlángos (1) ketchup (1) kezdetek (1) kisdinnye (1) köret (2) környezetvédelem (1) kovászos uborka (1) krémleves (1) krémsajt (1) krumpli (1) kubu (1) kukoricacsíra-olaj (3) kukoricacsíraolaj (2) kurkuma (1) lángos (1) lekvár (13) lekvárfőzés (2) levendula (1) levendulalekvár (1) levendulavirág (1) levendulazselé (1) leves (1) lilahagyma lekvár (1) limonádé (1) linzer (1) macaron alaprecept (1) magyar kultúra napja (1) máj (1) majonéz (2) mákos guba (1) málna (2) málnalekvár (1) maradék (1) mártás (2) medvehagyma (3) medvehagymás (1) meggylekvár (1) mézeskalács (2) miért eszünk fánkot farsangkor (1) mogyorókrém (2) muffin (1) müzliszelet házilag (1) narancslekvár (1) new york sajttorta (1) nutella (2) nutella házilag (1) nyúl (1) olajvaj (1) olasz (1) palacsinta (7) paleo (1) paleolit (1) paleo diéta (1) paleo életmód (1) paradicsomchutney (1) pektin (4) pirított dió (1) pite (1) pizza alaprecept (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) póréhagyma krémleves (1) prebiotikum (1) probiotikum (1) pulykamell (1) quiche (1) recept (62) répalé (1) répatorta (1) ricotta (1) rokfortmártás (1) rokfortos mártás (1) sajtpuffancs (1) sajttorta (2) saláta (1) salátaöntet (1) sárgabarack lekvár (1) sárgatúró (1) smoothie (1) sonka (1) sorbet (1) spanyol (1) spárga (1) stevia (14) stevia por (1) sütemény (17) sütés (1) sütés-főzés (1) sütés nélkül (2) sütinyalóka (1) szabolcsi (1) szalagos fánk (1) szalonna (1) szappan (1) száraz dunszt (1) szendvicskrém (3) szépségápolás (2) szilvalekvár (1) szilveszter (2) színek (1) színpszichológia (1) szőlőmagolaj (18) szőlőmag olaj (1) szorbet (1) szörp (1) szörp házilag (1) szósz (2) szülinapra (1) tahini (1) táplálkozás (1) tárkonyos borecet (1) tavaszi fogyókúra (1) tejberízs (1) tiramisu (1) tojásfehérje (1) tokaji borecet (1) töki pompos (1) tökmagolaj (2) torkos csütörtök (1) torta (1) túrófánk (1) túrógombóc (1) uborka (1) vacsora (1) vadas (1) vajas keksz (1) vajkrém (1) valentin nap (1) webáruház (1) zöldségfasírt (1) zsemle (1) Címkefelhő

Ajándékozzunk mosolyt!

pitch-4.jpg

2012.12.04. 11:36 ÍZEK BLOGJA

Zebrasüti, vagy Ati szerint papagájszelet

Korábban már szó esett arról, hogy a kakaós, csokoládés édességekben, ami az ízt illeti, a szőlőmagolaj szerintünk nem annyira szerencsés alkotóelem. Egy ismerősöm szerint fahéjjal érdemes megbolondítani a "nagyoncsokis" édességeket és máris nem a szőlőmagolaj dominál. Ezt mindenképpen ki fogom próbálni :-) Addig is, íme egy recept, amiben nagyonis megfér a szőlőmagolaj, mert nem uralkodik a kakaó felett, sőt, az eredmény egy könnyű pite lesz:

zebrasüti.jpgZebrasüti (vagy Ati szerint: papagájszelet):

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 tojás
  • 1dl szőlőmagolaj
  • 2dl langyos víz
  • 4 evőkanál holland kakaó
  • zsemlemorzsa és vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral (a sütőporra citromot érdemes csepegtetni, hogy ne legyen sütőporos utóíze a sütinek). A tojássárgákat fehérre keverjük a cukorral és amikor már tényleg kifehéredett, akkor hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A fehérjéket félretesszük. A langyos vizet és a szőlőmagolajat (ha valaki sima étolajjal szeretné, akkor abból 2dl mennyiség kell, szőlőmagolajból a fele elegendő) hozzáöntjük a masszához és amikor szép, homogén, akkor látunk neki a tojásfehérjének. A fehérjéket egy külön tálban felverjük, akkor értünk el végleges eredményt, ha a felvert hab a tálat lefelé fordítva sem moccan meg. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a sütialapba. A tésztát kettéválasztjuk és külön tálba tesszük az egyik felét, melybe belekavarjuk a kakaót. Egy kb. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával egyenletesen beszórunk. A süti sikere az következő műveleten múlik: egy evőkanállal felváltva kell adagolnunk a kétféle tésztát, mégpedig egy "fehéret" a tepsi közepére, majd annak tetejére egy "csokisat", majd annak tetejére egy fehéret és így sorban. Fontos, hogy középre, egymás tetejére kell felváltva halmozni a tésztát, ami szépen szétfolyik a súlytól és az eredmény a képen látható csíkos pite lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: recept sütemény szőlőmagolaj


A bejegyzés trackback címe:

http://izekblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr874946907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.